29
juuli
08

Kuidas marineerida kurki

Kahtlaselt toiduseks kisub see blogi, aga niisuguse otsinguga täna hommikul siia on jõutud.

Minu meelest on nett igasuguseid marinaadiretsepte täis, usun, et see otsija endale sobiva leidis. Aga mul endal on üks põhiretsept, mis sobib nii kurkidele, seentele kui muule, jälle Tšehhimaalt pärit.

Liitri vee kohta tuleb panna 3 spl soola, 7 spl suhkrut ja 7 spl äädikat. Kõiki muid maitseaineid võib lisada omal valikul. Äädikat võib ka vähem panna kui on head hoiuruumid (minul ei ole). Korralikult läbi keeta ja kuumalt peale valada, siis kohe purgid kinni keerata.

Tšehhimaal oli kurkidele lisatud porgandirattaid ja sibulat, mõnus magushapu värk tuli välja. Meie retseptides oli igal pool soovitatud ka tilli panna, kuid minul lõid tillimarinaadiga tehtud asjad alati purgikaaned pealt ära. Seega loobusin.

Eks nüüd see suur marineerimise hooaeg ju kohe algabki…
Advertisements

2 Responses to “Kuidas marineerida kurki”


  1. 1 elviina
    29/07/2008, 21:26

    aga mustsõstralehed ja küüslauk ?, tuleb proovida järgi sinu retsept

  2. 2 kukupai
    29/07/2008, 21:50

    Mustsõstar, küüslauk ja rõigas käivad minul hapukurgi tegemise juurde.


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


Lehed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine


%d bloggers like this: