29
juuli
08

Kuidas marineerida kurki

Kahtlaselt toiduseks kisub see blogi, aga niisuguse otsinguga täna hommikul siia on jõutud.

Minu meelest on nett igasuguseid marinaadiretsepte täis, usun, et see otsija endale sobiva leidis. Aga mul endal on üks põhiretsept, mis sobib nii kurkidele, seentele kui muule, jälle Tšehhimaalt pärit.

Liitri vee kohta tuleb panna 3 spl soola, 7 spl suhkrut ja 7 spl äädikat. Kõiki muid maitseaineid võib lisada omal valikul. Äädikat võib ka vähem panna kui on head hoiuruumid (minul ei ole). Korralikult läbi keeta ja kuumalt peale valada, siis kohe purgid kinni keerata.

Tšehhimaal oli kurkidele lisatud porgandirattaid ja sibulat, mõnus magushapu värk tuli välja. Meie retseptides oli igal pool soovitatud ka tilli panna, kuid minul lõid tillimarinaadiga tehtud asjad alati purgikaaned pealt ära. Seega loobusin.

Eks nüüd see suur marineerimise hooaeg ju kohe algabki…
Advertisements

2 Responses to “Kuidas marineerida kurki”


  1. 1 elviina
    29/07/2008, 21:26

    aga mustsõstralehed ja küüslauk ?, tuleb proovida järgi sinu retsept

  2. 2 kukupai
    29/07/2008, 21:50

    Mustsõstar, küüslauk ja rõigas käivad minul hapukurgi tegemise juurde.


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s


Leheküljed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine


%d bloggers like this: