Riisi ja kana süüakse meie peres igast asendist. Erinevaid risottovariante jagub, kunagi ei tule päris samasugune kui eelmine kord.
Seekord siis sedasi:
700 kanafileetükke
1 priske tomat
1 kollane paprika
4-5 hapukurki
1 sibul, küüslauku
2 pakki kohvikoort (ligi pool liitrit siis)
2 klaasi riisi
Riisi segasin karripulbriga ning panin mikrosse keema, 10 min maksimumrežiimil + 10 min poolel võimsusel
Sibul ja küüslauk läksid hakituna pannile. Mul on megasuur kõrge äärega non-stick kattega pann, nii et õli polnud vaja. Kanafileetükid kah pannile, suuremad ehk veidi väiksemaks lõigata. Läbi praetud, sai lisatud soola ja pipart, muid maitseainesegusid kah ning siis kolisid pannile hakitud kurk, paprika ja tomat. Tomat muidugi tuli enne keevast veest läbi lasta ja koorida. Kui see kraam parajalt küps, võis lisada koore ja keema lasta tõusta.
Esimesel päeval sai riis eraldi taldrikutesse jagatud ja kaste peale tõstetud, teisel päeval ülejäägid kõik pannile kokku segatud ning soojendatud. Peedisalat kõrvale ning läks ludinal.
Järgi proovitud ja lisatud veel natuke suhkurt …. nii pool teelusikat…
Njämma 🙂
Tänn. lahe roog 🙂
Mulle meeldib riis, kanafilee, karrikaste, banaanid ja india pähklid.
Riis keeta ja vormi. Peale karrikaste (ostan pakiga poest), kõige peale banaanilõigud ja indiapähklid ning paarikümneks minutiks ahju.
Maailma parim. Üleldse sbivad karri ja india pähklid väga hästi kokku.
Teine lemmik kanaga on:
Kana, kohvikoor, suvikõrvits, mais, (seened, paprika jne), üks banaan, küüslauguküüs, (india pähklid), karri, sibula asemel porru, lintmakaronid.
Pasta keema, pannile kõik tahked ained peale kohvikoor. Lõpuks kõik pastaga segada.
Algse retsepti järgi on see kanakaste, aga mulle meeldivad väga sellised pajakad ja seega sai sellest meie peres pajaroog.
Pasta võiks natukene kõvem olla ja siis koorega veel haududa vaiksel tulel kaane all. Võib ka ahju panna.
Ehh… pean vist kana tooma minema…