15
Sep
08

Seenemarinaad

Klassikalises marinaadis peab ikka hulk maitseaineid sees olema. Aga kui seened juba kupatatud ja avastad, et pooled neist on kodus otsa lõppenud?

Ei ole hullu midagi, mina olen korduvalt lihtsate vahenditega läbi ajanud. Peaasi, et sool ja äädikas olemas on 🙂

Kupatatud riisikad jagan purkidesse, kui vähegi võimalik, siis suuruse järgi – kenam ju. Iga pooleliitrise purgi kohta läheb supilusikatäis soola, pool supilusikat suhkrut ja supilusikatäis äädikat. Tänasele portsule lisasin igasse purki mitu nelgitera ja paar loorberilehte. Peale valasin keedetud vee (ei pea tingimata tulikuum olema). Vett ikka niipalju, et kaane pealekeeramisel veidike üle voolab – siis ei jää õhku purki.

Ja kogu lugu. Enne ka nii tehtud, vahel mõni sibularatas, vürtsi- ja pipraterad lisatud. Kaneelikoort olen harva pannud. Üldiselt on alati söödav kraam välja tulnud. Mõnikord saab soola või äädikat ülemäära, siis tuleb seened enne tarvitamist läbi loputada ja lähevad küll.

Seekordsed purgitäied tulid kase- ja tõmmuriisikatest.


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


Lehed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine

september 2008
M T W T F S S
« Aug   Oct »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d bloggers like this: