15
sept.
08

Seenemarinaad

Klassikalises marinaadis peab ikka hulk maitseaineid sees olema. Aga kui seened juba kupatatud ja avastad, et pooled neist on kodus otsa lõppenud?

Ei ole hullu midagi, mina olen korduvalt lihtsate vahenditega läbi ajanud. Peaasi, et sool ja äädikas olemas on 🙂

Kupatatud riisikad jagan purkidesse, kui vähegi võimalik, siis suuruse järgi – kenam ju. Iga pooleliitrise purgi kohta läheb supilusikatäis soola, pool supilusikat suhkrut ja supilusikatäis äädikat. Tänasele portsule lisasin igasse purki mitu nelgitera ja paar loorberilehte. Peale valasin keedetud vee (ei pea tingimata tulikuum olema). Vett ikka niipalju, et kaane pealekeeramisel veidike üle voolab – siis ei jää õhku purki.

Ja kogu lugu. Enne ka nii tehtud, vahel mõni sibularatas, vürtsi- ja pipraterad lisatud. Kaneelikoort olen harva pannud. Üldiselt on alati söödav kraam välja tulnud. Mõnikord saab soola või äädikat ülemäära, siis tuleb seened enne tarvitamist läbi loputada ja lähevad küll.

Seekordsed purgitäied tulid kase- ja tõmmuriisikatest.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s


Leheküljed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine


%d bloggers like this: