21
Oct
08

Tagurpidi õunakook

Tavaliselt laotakse õunakoogi tegemisel ikka õunatükid taina peale. Mina aga olen mitugi korda just vastupidi teinud. Seekord tegin ka.

Taina tegemiseks kulus 150 g küpsetusmargariini, mis sai kausis klaasitäie suhkruga ära hõõrutud. Lõin juurde 4 muna ning kui kõik segi klopitud, hakkasin jahu lisama. Jahu tuleb jaokaupa lisada nii palju, et tainas enam ei kleebiks käte ja kausi külge, selline kõvem muretainas seega. Et küpsetuspulber otsa oli saanud, tuli lusikaotsatäis soodat panna.

Väiksem ahjupann sai küpsetuspaberist katte ning õunad puhastasin otse sinna. Polnud ju mõtet kaussi määrida, seda enam, et nõudepesu just mu tugevaim külg ei ole. Viis suurt õuna kulus.

Õunte peale kaneeli ja suhkrut ning siis tainas peale laotada. Et ma ei viitsinud tainast õunte puhastamise ajaks külmkappi toppida, hakkas ta paraku uuesti kleepima. Sõrmede puhtakslimpsimine oli lisaboonus seega.

Kõige peale veel kaneeli ja natuke suhkrut ning kuuma ahju küpsema, kuni kenasti pruuniks läks. Aega ja temperatuuri ma anda ei saa, kuna puupliidil termomeetrit teatavasti pole. Aga läbi ta küpses.

Pannil oli niisugune

Taldrikul selline

Mõned sööjad oleksid vaniljekastet ka juurde tahtnud, aga läks niisamagi alla😀


1 Response to “Tagurpidi õunakook”


  1. 1 ninataga
    21/10/2008, 22:01

    lahe..ma pean proovima…


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


Lehed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine

oktoober 2008
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggers like this: