21
okt.
08

Tagurpidi õunakook

Tavaliselt laotakse õunakoogi tegemisel ikka õunatükid taina peale. Mina aga olen mitugi korda just vastupidi teinud. Seekord tegin ka.

Taina tegemiseks kulus 150 g küpsetusmargariini, mis sai kausis klaasitäie suhkruga ära hõõrutud. Lõin juurde 4 muna ning kui kõik segi klopitud, hakkasin jahu lisama. Jahu tuleb jaokaupa lisada nii palju, et tainas enam ei kleebiks käte ja kausi külge, selline kõvem muretainas seega. Et küpsetuspulber otsa oli saanud, tuli lusikaotsatäis soodat panna.

Väiksem ahjupann sai küpsetuspaberist katte ning õunad puhastasin otse sinna. Polnud ju mõtet kaussi määrida, seda enam, et nõudepesu just mu tugevaim külg ei ole. Viis suurt õuna kulus.

Õunte peale kaneeli ja suhkrut ning siis tainas peale laotada. Et ma ei viitsinud tainast õunte puhastamise ajaks külmkappi toppida, hakkas ta paraku uuesti kleepima. Sõrmede puhtakslimpsimine oli lisaboonus seega.

Kõige peale veel kaneeli ja natuke suhkrut ning kuuma ahju küpsema, kuni kenasti pruuniks läks. Aega ja temperatuuri ma anda ei saa, kuna puupliidil termomeetrit teatavasti pole. Aga läbi ta küpses.

Pannil oli niisugune

Taldrikul selline

Mõned sööjad oleksid vaniljekastet ka juurde tahtnud, aga läks niisamagi alla 😀

Advertisements

1 Response to “Tagurpidi õunakook”


  1. 1 ninataga
    21/10/2008, 22:01

    lahe..ma pean proovima…


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s


Leheküljed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine


%d bloggers like this: