02
jaan.
09

Koka peavalu

elik sekeldused külmunud kalaga.

Pühad möödas, mitu päeva tugevat toitu söödud. Tuli tahtmine millegi kergema järele ja kala tundus hea mõte.

Poes kalafileesid valida on, aga kõik läbi külmutatud. No eks panni peal sula ju, sai arvatud ja 700 grammine paltusefilee pakk kotti pistetud. Riivsaia polnud kuskil, eks pea siis jahuga paneerima.

Kodus korralik tuli pliidi alla, pann kuumaks, sips õli peale ning jahus paneeritud kalafileed pannile. Et pealt kõrbema ja seest tooreks ei jääks, sai pann hoopis praeahju pistetud.

Küpses, miks ta ei küpsenud. Vahepeal muidugi tuli keerata tükke. Jätsin kala rahulikult hauduma, pliidi peal keesid kartulid. Mingi aja pärast kontrollisin – kala ujus lausa vedelikus! Kust see kõik pärit? Eks sulas kala seest muidugi, kust mujalt.

Keedukala ma nüüd küll ei plaaninud teha 😛

Ega ma tõesti oodanud, et külmunud kalas NII palju vett on. Ega siis muud, kartulid said valmis ja kala läks keset pliiti ägeda tule peale. Lõpptulemus oli täiesti söödav, sool ja pipar olid ju enne peale pandud.

kala kastmes

Advertisements

1 Response to “Koka peavalu”


  1. 03/01/2009, 03:30

    sügavkülmunud kala või mõne muu toiduaine kiireks sulatamiseks paki see kindlalt kilesse, kui ta selles juba pole, ning viska mõneks ajaks külma – nb, just külma, jääkülma suisa – vette. pool tunnikest sul ju ikka aega on. ja usu – ta sulab. miks? küsi oma füüsikaõpetajalt


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s


Leheküljed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine

jaanuar 2009
E T K N R L P
« dets.   veebr. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements

%d bloggers like this: