02
Jun
09

Rabarbrikook

Mul on selline kiiks, et enne rabarbrikooki ei tee, kui oma aiast rabarbrivarred võtta on. Kuna ma sel kevadel oma rabarbrid ringi istutasin, kartsin, et jäävad põdema ja ei saagi…

Aga täna vaatasin, et päris ilusad, võib võtta küll.

Lapsepõlvest mäletan, et meil tehti seda ikka muretainapõhjal ja rabarbrid laoti lihtsalt peale, raputati veel suhkrut ja kaneeli otsa. Tegin ise ka kaua niiviisi, aga igavaks läks ja pealegi ei ole mu ahi nii hea, plönniks kippus jääma. Tuli mingi muu variant välja mõelda.kokandus 165

Tainas:

6 muna

klaas suhkrut

4 kuhjaga ja 1 kuhjata supilusikatäis jahu

pool klaasi hapupiima ning veidi hapukoort (mis pakki järele jäänud oli)

Munad tuleb suhkruga vahtu lüüa, siis lisada 4 kuhjaga supilusikatäit jahu, piim ja hapukoor, segada ühtlaseks ning seejärel juurde panna 1 kuhjata supilusikatäis jahu ning natuke soodat (kuna mul järjekordselt oli küpsetuspulber otsas). See kõik läbi segada ning seisma jätta natukeseks. Tainas peab olema nii vedel, et kausist vabalt kallata saab, aga mitte rohkem.

Äärtega ahjupannile laotasin küpsetuspaberi, sellele raputasin riivsaia, rabarbritükid, suhkrut ja kaneeli (mida rohkem, seda uhkem). Kallasin taina peale ning küpsetasin tund aega kuumas ahjus. Vahepeal muidugi tuli keerata ka, et mõlemad küljed ühtlaselt küpseksid.

Kes soovib, võib serveerimisel lisada vaniljekastet või jäätist.


0 Responses to “Rabarbrikook”



  1. Lisa kommentaar

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


Lehed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine

juuni 2009
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

%d bloggers like this: