25
juuni
09

Vanaema suvekaste

kokandus 183Palava ilmaga ei viitsi kohe üldse mitte köögis kuuma pliidi ääres sussitada. Õues grillida ka ei taha – jaanipäevagrillist sai mõneks ajaks isu täis. Aga süüa ju tahaks ning võileivad kõhtu ei täida.

Minu vanaema lahendas sellise probleemi lihtsalt – värsked kartulid keevad ruttu, kõrvale aga sai külma keefirikastet. Tema kõige tavalisem retsept sisaldaski ainult pool liitrit keefiri ja prisket mugulsibulat, mina olen seda kastet oma maitse ja hetkel kättesaadava tooraine järgi edasi arendanud.

Kõigepealt asendus mugulsibul rohelise sibulaga, lisandusid kurk ja redis, mõnikord mustrõigas, herned, till. Proovitud on ka paprikaga. Tegelikult sobivad sellesse kastmesse peaaegu kõik värsked aedviljad ja kõrrelised. Tööd on ainult niipalju kui kulub nende hakkimisele, mina olen kümne minutiga hakkama saanud.

Eriti vinge on sellist kastet serveerida vanaaegses supitirinas 🙂

Advertisements

2 Responses to “Vanaema suvekaste”


  1. 1 tegelinski
    25/06/2009, 22:40

    Tomatit ikka ka hulka…


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s


Leheküljed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine

juuni 2009
E T K N R L P
« mai   juuli »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Advertisements

%d bloggers like this: