28
aug.
10

hapukurgihooaeg

Tegelikult algas see juba poolest suvest, nii kui esimesed kodumaised avamaakurgid turule müüki tekkisid. Ikka klassikalisel moel – mustsõstra, rõika ja tilliga purki soolvee alla.

Aga kui õhtul avastad, et purk tühi ja hommikul tahetakse võileiva peale hapukurki saada, ei aita muu kui ühelt lätlannalt saadud nipp.

kilo kurki

mitu küüslauguküünt

peotäis tilli

supilusikatäis soola

(pool teelusikatäit suhkrut)

(jupike rõigast)

Kurgid pesta ja otsad ära lõigata, küüslaugud hakkida. Kõik see kraam ühte kilekotti pista, kotisuu kinni siduda ja põhjalikult raputada. Siis läheb kott ööks supitaldriku peale külmkappi ja hommikul on leiva peale lõikamiseks värske hapukurk võtta.

Till, küüslauk ja väljaimbunud vedelik kõlbavad väga hästi supi sisse lisada.

Advertisements

1 Response to “hapukurgihooaeg”


  1. 1 kirjatsuravol2
    05/09/2010, 13:01

    See on väga hea retsept, ise olen niimoodi suvel pea iga päev “homseid kurke” teinud. Ainult et otsi pole lõiganud ja kurgid pistnud ikka purki. Imehead tulevad…..kohe mitte ei saa ma aru, mille eest Nõmme turul seitsekend krooni kilost küsitakse. Hapukurgihind seal on ikka ülimalt müstiline….


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s


Leheküljed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine

august 2010
E T K N R L P
« juuli   sept. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggers like this: