27
juuli
11

võib ka nii…

Kurkide marineerimist ja hapendamist otsitakse siit blogist ikka päris palju 🙂 Nojah, hooaeg ju…

Eks mul neid retsepte ole mitmeid, aga hiljuti jagas sõbranna veel üht ja väga head.

3 kg kurke, 0,5 l vett, 600 g suhkrut, 130 g jämesoola, 100 ml äädikat. Keedetud kuumas vees suhkur ja sool ära lahustada. Jahtunud vedelikulle lisada äädikas ja kallata tükeldatud kurgiviiludele. Hoida nii 1- 1,5 päeva ja siis koos vedelikuga ettevalmistatud purkidesse ja külmkappi.

Olen selle retsepti järgi tehtud kurke saanud ja tõepoolest on väga head. Kiidavad teisedki 🙂  Lollikindel asi ühesõnaga 😛

Aga mitte siis, kui tegemist on minuga 😀

Mina pidin ikka omamoodi tegema ja see käis siis nii:

Veidi alla kilo kurke (kuna nad mul juba mitu päeva niisama seisnud olid, siis koorisin ära, aga muidu ei pea seda tegema)

Üks suuuuuur punane sibul

Üks keskmine valge sibul

Klaas vett

5 spl suhkrut

1 spl soola

2 spl äädikat

Vedeliku valmistamine käib samamoodi kui eelpool kirjas, kurgid-sibulad hakkisin sisse, lasin kausis mõnda aega seista, siis läksid purki ja külmkappi.

Parima maitse omandab see kraam kolmandaks päevaks, mõnusalt magushapu ja üldsegi mitte kibe, nagu sibulast võiks arvata. Sobib lihatoitude kõrvale ülihästi.

Advertisements

3 Responses to “võib ka nii…”


  1. 1 moopelly
    28/07/2011, 21:25

    Tiiu, aitäh!

  2. 02/08/2011, 16:20

    Lisasin veel kauna Chillit – tõesti väga maitsev 🙂


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s


Leheküljed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine

juuli 2011
E T K N R L P
« apr.   aug. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggers like this: