27
Jul
11

võib ka nii…

Kurkide marineerimist ja hapendamist otsitakse siit blogist ikka päris palju🙂 Nojah, hooaeg ju…

Eks mul neid retsepte ole mitmeid, aga hiljuti jagas sõbranna veel üht ja väga head.

3 kg kurke, 0,5 l vett, 600 g suhkrut, 130 g jämesoola, 100 ml äädikat. Keedetud kuumas vees suhkur ja sool ära lahustada. Jahtunud vedelikulle lisada äädikas ja kallata tükeldatud kurgiviiludele. Hoida nii 1- 1,5 päeva ja siis koos vedelikuga ettevalmistatud purkidesse ja külmkappi.

Olen selle retsepti järgi tehtud kurke saanud ja tõepoolest on väga head. Kiidavad teisedki🙂  Lollikindel asi ühesõnaga😛

Aga mitte siis, kui tegemist on minuga😀

Mina pidin ikka omamoodi tegema ja see käis siis nii:

Veidi alla kilo kurke (kuna nad mul juba mitu päeva niisama seisnud olid, siis koorisin ära, aga muidu ei pea seda tegema)

Üks suuuuuur punane sibul

Üks keskmine valge sibul

Klaas vett

5 spl suhkrut

1 spl soola

2 spl äädikat

Vedeliku valmistamine käib samamoodi kui eelpool kirjas, kurgid-sibulad hakkisin sisse, lasin kausis mõnda aega seista, siis läksid purki ja külmkappi.

Parima maitse omandab see kraam kolmandaks päevaks, mõnusalt magushapu ja üldsegi mitte kibe, nagu sibulast võiks arvata. Sobib lihatoitude kõrvale ülihästi.


3 Responses to “võib ka nii…”


  1. 1 moopelly
    28/07/2011, 21:25

    Tiiu, aitäh!

  2. 02/08/2011, 16:20

    Lisasin veel kauna Chillit – tõesti väga maitsev🙂


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


Lehed

Blog.tr.ee "";

ajaarvamine

juuli 2011
M T W T F S S
« Apr   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggers like this: